Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Claudiu Năsui: Varianta unui Guvern minoritar USR, un scenariu plauzibil și foarte posibil

Spread the love

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, s-a întâlnit miercuri cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian. Discuția nu s-a soldat cu nici o concluzie. Ce urmează acum pentru USR?

Claudiu Năsui: Sunt două opțiuni, până la urmă. În primul rând, există și posibilitatea ca aceste negocieri să meargă, să funcționeze și să reușim să avem susținerea coaliției, singurei coaliții pe care o vedem fezabilă, anume PNL-USR-UDMR și în cazul în care această coaliție nu reușește să se pună de acord, singurul lucru responsabil pe care-l putem face și pe care-l vom face este să ne prezentăm în fața Parlamentului cu un Guvern, pentru că până la urmă, țara trebuie guvernată, suntem într-o perioadă grea.

USR reia vineri negocierile pentru refacerea coaliției

Alfred Simonis (PSD): Consultările pentru formarea Guvernului sunt o simulare, o mascaradă

Reporter: Florin Cîțu spune că responsabilitatea este a lui Dacian Cioloș și a coaliției USR–PSD–AUR. Ce înțelegeți de aici?

Claudiu Năsui: Nu, domnul Florin Cîțu este cel care a generat toată această criză și care a reușit să demonstreze tuturor în opt luni de zile că nu înțelege ce înseamnă să fie un premier de coaliție. El a fost premierul unui singur partid și dacă stăm să ne gândim bine, nici măcar al unui singur partid, ci al unei părți dintr-un partid, a ignorat complet orice idee de reformă și placa asta, narațiunea aceasta cu USR-PSD-AUR în alianță este o minciună (…).

Reporter: În concluzie, vă îndreptați către varianta unui Guvern minoritar USR, propus în Parlament?

Claudiu Năsui: Este un scenariu plauzibil și foarte posibil, având în vedere că negocierile cu PNL și cu UDMR par a fi în impas.

Puteți asculta un fragment mai amplu din interviu, mai jos

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments