Produse-Bio

Cine este Bogdan Anicescu, interpretul mimico gestual care traduce Ordonanțele de Urgență

Spread the love

Cine este Bogdan Anicescu, interpretul mimico gestual care traduce Ordonanțele de Urgență

Cum se spune „coronavirus”, „testare” și „pandemie” în limbajul semnelor.

La 31 de ani Bogdan Anicescu a devenit unul dintre cei mai urmăriți oameni care apar la televizor. Faimos până acum în rândul persoanelor cu deficiențe de auz, Bogdan Anicescu a reușit să le transmită și lor deciziile luate de autorități în ultimele două luni în care au gestionat pandemia de coronavirus.

Stilul său vestimentar poate părea la o primă impresie sobru, însă explicația e mult mai profundă de atât. Puloverul negru pe care îl poartă, îl ajută să pună mai bine în evidență mâinile care contrastează cu fundalul, pentru a transmite cât mai clar mesajele pe care le traduce concomitent cu vorbitorii fie că sunt ei ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru sau șeful DSU, Raed Arafat. 

A reușit să facă în două luni ceva ce Asociația Surzilor încearcă de mult mai mult timp. A reușit să facă românii să fie conștienți de prezența comunității persoanelor cu deficiențe de auz. 

„În România trăiesc 23.000 de persoane surde iar majoritatea utilizează limbajul semnelor ca limba maternă astfel că aceste informații e necesar să fie redate pentru minoritate în așa fel încât toți cetățenii, indiferent de dizabilitate sau limba folosită, să înțeleagă cât mai bine ce transmit autoritățile pentru a putea să nu fie parte din problemă, ci parte din soluție”, spune Bogdan Anicescu.

Deși traduce știri la un post de televiziune în limbaj mimico gestual deja de 6 ani, Bogdan nu face parte din marea majoritate a celor care au învățat limbajul semnelor în familie, fiind nevoit să comunice cu anumiți membri ai familiei care suferă de o deficiență de auz. I s-a părut interesant cursul din facultate și acesta l-a adus unde e acum. 

După conferințe care au ținut uneori chiar și o oră, Bogdan ajunge acasă la prietena lui și cele 4 pisici cu care își împarte locuința. Nu se relaxează complet până nu află cum s-a descurcat de fiecare dată.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments