Actualitate - Șirile zilei


"Realizez că succesul este rezultatul muncii și al gândirii potrivite."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Cea mai mare pictură pe pânză din lume, scoasă la licitație pe bucăți

Spread the love

Părţi din cea mai mare pictură pe pânză din lume vor fi scoase la licitaţie în Dubai în scopul strângerii mai multor milioane de dolari pentru copiii din ţările sărace, a declarat joi artistul britanic Sacha Jafri, potrivit AFP preluată de Agerpres.

„Călătoria umanităţii” („Journey of Humanity„), o pânză de peste 1.500 de metri pătraţi, a fost împărţită în 70 de lucrări încadrate individual, care au fost prezentate pentru prima dată pentru a fi scoase la licitaţie în următorii doi ani.

Aceste lucrări de diferite dimensiuni au fost expuse pe pereţii luxosului hotel Atlantis din Dubai. Sacha Jafri a lucrat la această pictură monumentală, de mărimea a două terenuri de fotbal, în acest hotel unde a petrecut lockdown-ul anul trecut.

Scopul vânzării este de a strânge cel puţin 30 de milioane de dolari (24,5 milioane de euro) pentru finanţarea iniţiativelor legate de sănătatea şi educaţia copiilor din ţările sărace.

Nu vreau să fie o iniţiativă izolată. Doresc cu adevărat să ajut la schimbarea lumii, iar modalitatea de a face acest lucru este de a oferi celor mai sărace comunităţi acces la internet„, a declarat pentru AFP artistul în vârstă de 44 de ani.

Timp de şapte luni, câte 18-20 de ore pe zi, Sacha Jafri a lucrat la acest proiect, aplicând circa 300 de straturi de vopsea, pentru care a folosit peste 5.000 de litri de vopsea şi aproximativ 1.000 de pensule.

Lucrarea a fost finalizată la sfârşitul lunii septembrie, cu puţin înainte ca Guinness să confirme că este într-adevăr cea mai mare pictură pe pânză din lume.

Copii din 140 de ţări au participat indirect la această lucrare, trimiţându-i online lui Sacha Jafri lucrările lor pentru a fi incluse în creaţia sa.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments