Actualitate - Șirile zilei


"Realizez că succesul este rezultatul muncii și al gândirii potrivite."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

București: Un nou parc de 12.000 mp se va construi lângă Casa Presei și Romexpo

Spread the love

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi în şedinţa de joi a Consiliul Local Sector 1, cu unanimitate de voturi, un proiect prin care solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind transmiterea în administrarea sa a terenului situat pe bulevardul Poligrafiei nr. 36-48, în vederea amenajării locului de recreere.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului, acest teren, aflat în proprietatea municipalităţii bucureştene, este în prezent „nefolosit” şi „neamenajat„, cu vegetaţie „lăsată să crească spontan„, creând „o imagine dezolantă„, prin lipsa iluminatului public şi a îngrijirii.

Retragerea dreptului de administrare asupra terenului, din motive neimputabile Consiliului Local Sector 1 – ADP Sector 1, dă dreptul acestuia la despăgubirea echivalentă de către Municipiul Bucureşti, la nivelul contravalorii investiţiilor efectuate după transmiterea terenului în administrare„, stipulează proiectul.

Amintim, în România, situaţia spaţiilor verzi urbane este mult sub nivelul standardelor europene (26 mp/locuitor) şi al recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (50 mp/locuitor), media fiind de aproximativ 21,3 mp/locuitor potrivit datelor INS din 2017, bucureştenii fiind cel mai afectaţi de lipsa acestora, dispunând în medie de aproximativ 9 mp/locuitor, conform rapoartelor Primăriei Capitalei.

Prin trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenului identificat s-ar extinde suprafaţa amenajată a spaţiilor verzi, fapt care ar permite locuitorilor Sectorului 1 să treacă de la un stil de viaţă sedentar la un stil de viaţă activ prin practicarea activităţilor sportive, fapt ce ar determina creşterea stării de sănătate a acestora„, prevede referatul de aprobare a construcției parcului.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments