Residence
Căderile însemnate de zăpadă din Afganistan au condus, în ultimele cinci zile, la producerea unor avalanşe în provincia centrală Daikundi în urma cărora 21 de persoane au murit şi alte 10 au fost rănite

Bilanțul în urma avalanșelor din centrul țării a crescut la 21 de morți în Afganistan

Spread the love

Căderile însemnate de zăpadă din Afganistan au condus, în ultimele cinci zile, la producerea unor avalanşe în provincia centrală Daikundi în urma cărora 21 de persoane au murit şi alte 10 au fost rănite, a anunţat joi guvernatorul provincial, citat de DPA.

Biroul guvernatorului provincial a anunţat, printr-un comunicat emis după o întrunire specială, un nou bilanţ al deceselor şi a precizat că acestea au fost consemnate în districtele Miramor şi Sangtakht-e-Bandar.

Potrivit comunicatului, oamenii sunt sfătuiţi să evite călătoriile care nu sunt urgente în provincie până la încheierea ”situaţiei de urgenţă”.

În prima parte a acestei zile, un oficial din cadrul Autorităţii pentru Situaţii de Urgenţă, Hasibullah Shaikhani, a declarat pentru DPA că şase persoane au murit şi 23 au fost rănite în urma avalanşelor produse în provincie în ultimele trei zile.

El a subliniat că cifrele sunt temporare deoarece drumurile din mai multe provincii sunt blocate din cauza căderilor însemnate de zăpadă, situaţie care îngreunează trimiterea echipelor de intervenţie.

Shaikhani a adăugat că şase locuinţe au fost distruse, iar alte 20 au fost avariate.

Știre Agerpres

Lăsați un comentariu

avatar
  Subscriere  
Anunță-mă