Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Cel mai mare dar pe care mi-l pot da este iubirea necondiționată."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Automobilul Jeep Cherokee și-ar putea schimba numele la cererea tribului amerindian

Spread the love

Şeful tribului Cherokee, Chuck Hoskin Jr, a transmis producătorului auto că nu va mai tolera utilizarea numelui”Cherokee” de către companie”, a confirmat luni un purtător de cuvânt al acestui trib.

Producătorul Jeep este grupul Stellantis, rezultat în urma fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american FiatChrysler.

„Cred că a venit timpul în această ţară, atât pentru companii cât şi pentru echipe sportive, să renunţe la utilizarea numelor, imaginilor şi mascotelor amerindiene pentru produsele, tricourile şi echipele lor”, a apreciat şeful tribului Cherokee într-o declaraţie transmisă revistei americane Car and Driver.

„Sunt sigur că au fost bine intenţionaţi dar nu suntem onoraţi să avem numele nostru înscris pe portiera unei maşini”, a adăugat Chuck Hoskin Jr.

Constructorul auto american Jeep a lansat automobilul de teren Cherokee în 1974, între timp fiind introduse mai multe modele cu acelaşi nume.

În urma presiunilor, echipa de fotbal american din statul Washington precum şi echipa de baseball din statul Cleveland au renunţat şi ele recent să mai utilizeze numele unor triburi amerindiene, Redskins respectiv Indians.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments