Residence

ARBDD: 10.000 de turiști pe plajele sălbatice Vadu, Corbu și Capul Midia, în weekend

Spread the love

ARBDD: 10.000 de turiști pe plajele sălbatice Vadu, Corbu și Capul Midia, în weekend

Plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt, în acest weekend, de către turiști, a anunțat, luni, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. 10.000 de oameni au fost aici, estimează ARBDD.

„În acest weekend plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt de către turiști”, a anunțat, luni, pe Facebook, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Potrivit sursei citate, pe plaja Vadu au fost estimați în fiecare zi din weekend peste 8.000 de turiști cu 3.000 de mașini, pe plaja Corbu, 1.700 de turiști și 480 mașini, iar pe plaja Midia 320 de turiști și 150 mașini.

„Din păcate, mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente și au aplicat amenzi.
Reamintim că zonele costiere naturale Vadu și Corbu fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de <Site Natura 2000> incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înțeleagă că este nevoie de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare”, se mai arată în postarea Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments