Actualitate - Șirile zilei


"Realizez că succesul este rezultatul muncii și al gândirii potrivite."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Ambasadoarea Laurence Auer: Franța nu este în măsură să ceară României vaccinarea studenților francezi de la Medicină

Spread the love

Excelența Sa, Laurence Auer, a declarat la Cluj că diplomația și în special cea culturală a Franței nu aluat o pauză, în perioada pandemiei. Din contră.

 

”Acțiunile și activitățile noastre au fost cu atât mai necesare în timpul pandemiei: să informăm, să educăm, să păstrăm contactul, să păstrăm posibilitatea de face toate activitățile noastre. Nu cred că există vreo actvitiatea în ceea ce mă privește, care a fost întreruptă. Din contră, am organizat acordarea de ajutoare de urgență, am pus în funcțiune mecanisme de solidaritate, ca în toate țările.  De abia apoi vine vremea de a trage concluzii și a învăța lecțiile. Multe lucruri nu mai sunt ca înainte, în domeniul transportului aerian, în obiceiurile noastre, în felul de a face lucrurile. Fiecare profesie a suferit modificări și de aici trebuie să învățăm lecția, dar nu încă, pentru că suntem încă în plină perioadă dificilă”, a spus la Cluj doamna ambasador.

 

Ambasadoarea Franței în România a vorbit la Cluj și despre importanța învățării limbii franceze, încă de la cele mai mici vârste.

 

”Deja noi vedem franceza ca pe o limbă a educației, o limbă importantă în școli, la toate nivelurile și în special în gimnazii. Avem, astăzi un număr extrem de important de elevi care învață fraceza ca a doua limbă, dar și ca prima prima limbă. Avem o politică activă de cooperare educativă. Strategia pentru a mări numărul de elevi nu este doar o strategie pentru educția în adolescență. Noi ne gândim acum că e important ca, încă de la vârste foarte mici, copiii să învețe limba franceză. Este o strategie pe care o numim ”Franceza precoce” care și-a arătat până acum eficacitatea. De exemplu, la Institutul Francez din Cluj există cursuri de franceză precoce. Vedem că un copil care învață cât de devreme posibil o limbă străină dezvoltă capacități importante la toate materiile și disciplinele”, a mai spus Excelența sa, Laurence Auer.

 

La Cluj, studiază peste 2000 de studenți francezi, cei mai mulți la Universitatea de Medicină și Farmacie. Cum sunt ei percepuți când se întorc în Franța, spune Excelența sa, Laurence Auer.

 

”Studenții din România și din Franța nu mai sunt percepuți atât de diferit. Poți fi medic român în Franța, după ce ai studiat medicina în România, poți fi, de asemenea, medic francez care studiat în România și care practică în România. Pot spune că din acest punct de vedere procesul Bologna a adus o schimbare enormă într-o singură generație. Studenții francezi care locuiesc la Cluj sunt, în generl, fericiți, mulțumiți. Condițiile sunt bune, nivelul academic este excelent. Este o provocare pentru toate țările în această perioadă să țină cursurile. Într-un fel, e mai bine în România, unde se pot ține anumite activități practice, spre deosebire de Franța, în care de abia în această sătpămână se întorc pe băncile universităților 20% dintre studenți”, a declarat într-un interviu pentru RFI România ambasadoarea Franței.

 

Studenții mediciniști francezi din România, însă, nu au putut fi vaccinați împtriva COVID-19, așa cum s-a întâmplat cu colegii lor români. Ambasadoarea Franței spune, însă, că guvernul său nu este în măsură să ceară României acest lucru.

 

”Știm că România are o strategie aparte pentru studenții de la medicină. Se știe că studenții mediciniști fac deseori voluntariat în spitale și că a fost nevoie de ei. Eu admir foarte mult acest efort de a vaccina studenții. În Franța, din păcate, nu sunt suficiente vaccinuri. După imunizarea personalului medical nu am avut posibilitatea să vaccinăm pe toată lumea. Acum am făcut progrese, am reuști să vaccinăm 2-3 milioane de oameni, dar suntem departe de a imuniza toată pupulația. Accelerăm campania, dar mai este de lucru. Deci guvernul meu nu se află în măsura de a cere ceva României, în ceea ce privește vaccinarea studenților”, a mai spus ambasadoarul francez.

 

Excelența sa, Laurence Auer este Ambasadoarea Franței în România din otombrie 2020.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments