Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Alfred Bulai: Separația dintre cetățean și stat e veche, acum se cimentează

Spread the love

Alfred Bulai spune ce efecte au cele trei crize din prezent asupra mentalului colectiv: ”Cea mai importantă este criza politică, atenție. Sigur că datorită modului în care suntem până la saturație bombardați cu informații despre Covid, nu mai vedem dezastrul din jurul nostru. Dezastrul din jurul nostru este legat de faptul că nu funcționează România. În condițiile crizei politice, când există o instabilitate în aparatul guvernamental, în general, în administrație nu se lucrează, se blochează totul și toată lumea așteaptă, până când vine cineva legitim acolo. Evident că miniștrii nu mai au nici o autoritate în structuri și evident, nici în agențiile sau structurile subordonate ministerelor. Asta este cea mai mare problemă a României, pentru că în acest moment este paralizată”.

În opinia sa, ”separația dintre cetățean și stat e veche în România. Doar se cimentează sau încă se mai alimentează această neîncredere în stat. La noi, neîncrederea în stat este veche. În perioada comunistă, normal că cetățeanul și statul erau două lucruri opuse și se suspectau unul pe altul (…). Ăsta-i motivul pentru care pe șoselele din vestul Europei nu prea o să întâlniți oameni care să dea flashuri cu farurile, ca să se anunțe că e radar. Asta facem în România și în estul Europei, în general, ca să ne apărăm împotriva autorității statului”.

Andrei Țăranu: Criza politică îi interesează prea puțin pe cetățeni, ei sunt mai preocupați de Covid-19 și scumpiri

Ovidiu Voicu: Politicienii sunt amorali, pentru că o bună parte din societate este amorală

El crede că partidele extremiste au de câștigat de pe urma dezamăgirii populației: ”În orice situație de criză, când oamenii sunt sătui de dezamăgirile formulelor politice clasice sau hai să zicem echilibrate, acceptă sau sunt în mai mare măsură deschiși către formulele care au mesaje extreme (…). Dacă Guvernul pe dvs. vă închide, vă închide postul și aveți o mie de probleme, rămâneți pe drumuri, fiți sigur că un partid care pare extremist și urlă împotriva Guvernului și a nedreptății care vi s-a făcut nu vă mai este atât de antipatic”.

0 0 vote
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments