Actualitate - Știri - Șirile zilei


"Trăiesc în armonie."

- citatul zilei


Horoscop - Horoscopul săptămânii

Produse-Bio

Actualitate, știri, ziare - Știri interne - Guvernul României

Alegerile parlamentare amânate pentru martie 2021? (proiect de lege)

Spread the love

Deputatul independent Adrian Dohotaru (fost membru USR) a depus vineri un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare. Potrivit documentului  , „data alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților se stabilește în ziua de duminică, 14 martie 2021”, transmite hotnews.ro.

De precizat că marți, Curtea Constituțională a decis că Parlamentul poate stabili data alegerilor parlamentare, respingând contestația președintelui Klaus Iohannis pe această temă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seară, la Antena 3, că dacă în Parlament va fi propusă amânarea alegerilor parlamentare, partidul său va susţine această propunere şi că va vota amânarea scrutinului. Ciolacu a criticat PNL, susținând că ”nu îi interesează altceva, decât să ţină alegerile”.

”Este posibil să fie depus un astfel de proiect (de amânare a alegerilor parlamentare – n.r.). Am văzut mai mulţi lideri politici din Parlament care au cerut acest lucru. Vom vota amânarea alegerilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis spunea miercuri că amânarea alegerilor parlamentare nu este oportună, susținând că este vorba despre „încercarea jalnică a unor politicieni care știu că nu mai intră în Parlament ca să mai prindă câteva luni de diurnă”.

Potrivit articolului 63 din Constituția României, ”Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora”. 

0 0 votes
Article Rating
Subscriere
Anunță-mă
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments